Viololja (banafshe)

Viololja (banafshe) är en växtolja som uppmärksammats mycket inom islamisk hälsa och i Profeten(S) och Ahl al-Bait(A) hadither.

Profeten(S) sade: Viololja i relation till andra oljor ur fulländningssynpunkt är som fulländningen av islam i relation till andra religioner.

Imam Ali(A) sade: Droppa viololja i näsan och smörj på huvudet för att det får huvudvärk att försvinna och bryter feberns värme, och om folk visste dess värde skulle de varje stund skaffa en liten mängd av det för en guldpeng.

Imam Sadiq(A) sade: Viololja stärker hjärnan.

Basoljan som används för att framställa viololja är sötmandelolja. Viololja är allmänt bra för infektioner i näsan och rengör slem i skallen och är en mycket bra förebyggande medel mot alla hjärnsjukdomar.

Viololja har många andra användningsområden däribland:

– Effektiv mot brännskador och sår: Massera in viololjan på det skadade området 2 gånger dagligen och låt den vara kvar på huden. Huden absorberar viololjan snabbt utan att huden känns fett efteråt.

– Hjälper mot bihåleinflammation eller sinuit: Innan användning av oljan, se till att ånga båda sidorna av ansiktet och sedan blanda oljan med lite polejmynta kristaler (johare poone) som liknar salt och massera pannan med blandningen.

– Antirynkor och effektiv mot torr hud och mjukgörande: Tvätta först rent huden med varm vatten och tvål och sedan smörj in med viololja.

– Nästäppa och torrhet i näsan: Efter rengöring av näsan, kan ett par droppar av oljan droppas i vardera näsborre.

– Solbränna: Undvik att gå eller vara i direkt solljus på huden. Under tider av vila, smörj in huden med viololja.

– Kluvna toppar: Klipp håret från där kluvna topparna nått och håll håret kort ett tag framöver. Ta några slingor hår i taget och smörj med viololja.

– Stärkande för hår och ögonbryn: Ta några droppar olivolja med fingertopparna eller med en bomullspinne på håret i samma riktning som håret växer och skölj efter 3 timmar.

– Ledvärk: Massera leden som värker och håll området varmt.

– Klåda: Innan massering med olja, se till att tvätta området väl och efter ett par timmar, tvätta igen med ljummet vatten.

– Torr hosta: Ät 1 tesked viololja efter varje måltid.