Sallad med tranbär och päron

Tranbär är en slags ljungväxt och växer som krypande dvärgbuske på myrar runt om i Norden. Förr användes bären som medicinalväxt för att t.ex. sänka hög feber. Bäret har en frisk och syrlig smak som påminner lite om lingon, och används både till att torkas, saftas och syltas. I den här salladen har torkade tranbär använts som höjer smaken med en söt syrlig kombination.

En annan ingrediens som höjer smaken i salladen är päron som har en varm och fuktig mizaj och dess muslih är bland annat kanel och honung.

2 portioner
Ingredienser:
50 g pasta
40 g gröna salladsblad
1 päron
3 msk torkade tranbär
1 tsk linfrö
1 msk kanel
2 msk olivolja/sesamolja

Gör så här:
Börja med att koka pasta. Dela päronet i tärningar. Blanda alla ingresserna i ett fat. Ringla över olja och krydda med kanel.