Naturlig hårborttagningsmedel (wajebi/noreh/gul henna)

Noreh eller wajebi som det ibland refereras till är ett naturligt hårborttagningsmedel som är högst rekommenderat inom islamisk medicinsk lära.

Det återberättas från Imam Ridha(A) i en riwaya: Använd noreh varannan dag och om inte det går så var tredje dag, om inte det går var fjärde dag, om inte det går så en gång i veckan, och om inte det går så varannan vecka, och om inte det går var tredje vecka, och om inte det går så använd en gång i månaden, och även om ni inte har pengar, låna och se till att använda.

Det återberättas också från Imam Sadiq(A): Ordern att använda noreh är var femtonde dag. Den som det passerar tjugoen dagar för utan att ha använt noreh, om han inte har pengar så är det på Guds räkning att låna pengar och använda wajebi.

Från Imam Ridha(A): När noreh/wajebi läggs på kroppen ökar den kärleken mellan make och maka och den stärker axlar och syn när det används på underarmar.

I äldre medicinböcker sägs det att den som använder noreh får inte reumatism eller blodcancer.

Vetenskapligt:

Det finns tre viktiga ämnen i wajebi och de är arsenik, fosfor och sulfat. I många medel som finns ute har arsenik tagits bort för att det har spridits rykten om att den är farlig och framkallar cancer. Men istället tas den ut och används i dyra botmedel för cancerpatienter. Det som är viktigt med dessa ämnen är att de inte får ätas eller komma in i kroppen, eftersom de kan vara farliga och förgiftande. Istället ska de tas in i kroppen via andning och via huden i en liten mängd som är den tid det tar för medlet att verka på håret. Blir den kvar längre kan den bränna huden men när den kommer till lungor och till blod motverkar den cancer.