Majrovasoppa

Soppan är varm i mizaj och passar bra för den här vinterns kalla dagar. För att soppas ska smaka mer kan man använda sig av köttbuljong istället för vatten.

4 portioner
Ingredienser:
2 majrovor
2 morötter
2 dl hackad selleri
1 dl havregryn
2 msk olivolja
1 l vatten eller buljongvatten
1/2 dl hackad persilja
1 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
Havssalt

Så här gör du:
Börja med att skala, skölja och dela morötter och majrovor. Skölj av selleri och skär i små bitar. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt havregryn, olivolja och gurkmeja. Låt det koka i ca 5 min på medel värme. Tillsätt morötter och sellerin. Låt det koka en stund tills de mjuknar. Tillsätt majrovor och låt det småkoka i ca 15 min eller tills det mjuknar. Tillsätt hackad persilja och låt soppan sjuda på låg värme i ytterligare 15 min. Smaka av med salt och peppar. Soppan kan mixas om man inte gillar smaken av majrova eller selleri.