Kryddig morotssoppa

Morot är gott till allt inte minst till en kryddig morotssoppa. Det går även bra att ha pumpa i den här soppan om man vill. Morot är en favorit hos stora som små med dess vackra starka färg och dess goda smak.

Morot har ett varmt och fuktigt temperament och dess muslih är anis och varma kryddor.

2 portioner
Ingredienser:
4 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk riven ingefära
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 msk allkrydda
8 dl vatten
½ dl finhackad persilja
Olja till stekning
Havssalt och peppar

Gör så här:
Börja med att skala och hacka lök, vitlök och morötter. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och vitlök. Lägg i morötterna och krydda. Häll i vattnet och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills morötterna mjuknat, ca 10 minuter. Mixa allt till en slät soppa. Tillsätt hackad persilja och låt soppan sjuda en stund. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera med bismillah!