Köttfärssoppa med grönalinser

Gröna linser i soppa ger en god smak och konsistens. En muslih till gröna linser är bland annat att koka linserna ordentligt och även att använda köttfärs tillsammans med gröna linser. I det här receptet kombineras gröna linser och lammfärs som passar bra i vinterkylan. Det är viktigt att krydda den väl för att det ska bli gott.

2 portioner
Ingredienser:
50 g lammfärs
1 dl gröna linser
2 selleristjälkar
1 lök
½ dl hackad persilja
8 dl vatten
2 tsk gurkmeja
2 tsk curry
1 tsk oregano
2 tsk svartpeppar
2 msk allkrydda
Havssalt och citronsaft

Gör så här:
Skala och hacka löken. Bryn färsen smulig i olja och rör om. Tillsätt hackad selleri och låt fräsa ett par minuter. Krydda med gurkmeja, curry och oregano. Häll i vatten och allkrydda. Låt det koka en stund tills sellerin mjuknar. Tillsätt efter en stund färdigkokta linser och hackade persilja. Låt soppan sjuda på låg värme i ca 20 min. Spä eventuellt med mer vatten till önskad konsistens. Smaka av med havssalt, svartpeppar och citronsaft. Soppan kan mixas om så önskas. Servera med bismillah.