Fisksoppa med saffran och dill

Här har vi ett lyxigt recept på en fisksoppa, en kryddig soppa med smaker av saffran och dill. Man kan variera soppan med olika grönsaker efter smak. Fisk är kall och fuktig i temperament och dess muslih är varma kryddor och örter därför har några av dessa valts i receptet. Det går att variera smakerna som man vill.

2 portioner
Ingredienser:
 400 g kokosmjölk
 200 g laxfilé eller valfri fiskfilé
 2 morötter
 1 lök
2 vitlöksklyftor/ingefära
0,5 g saffran
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
½ dl hackad dill
 3 dl vatten
 Olja till stekning
Havssalt och vitpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken, vitlök och morötterna. Fräs löken och vitlök i en gryta tills de ändrar färg. Tillsätt morötterna och stek en stund. Krydda med gurkmeja, curry, saffran och dill. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt det koka på medelvärme i ca 15 min. Dela fiskfilén i stora bitar och lägg i grytan. Låt soppan sjuda i ca 10 min eller tills fisken tillagats. Tänk på att inte låta fisken koka för länge och rör inte om grytan när fisken är i, då kan den smulas sönder. Späda ut med vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.