Broccolisoppa med havredryck

Det är rekommenderat att äta soppa inom islamisk hälsa, bland annat för att det är lättsmält och kroppen mår bra av det. Men vilken effekt har det egentligen på själen?

Vanligtvis tillagas broccolisoppa med grädde och potatis med i det här receptet byttes grädde och potatisen mot havregryn och havredryck.

Broccoli innehåller vitamin K och kalcium som är två viktiga näringsämnen för att stärka ben. Dessutom att den får ut kroppens gifter. Broccoli har en varm och torr mizaj och dess muslih är bland annat gurkmeja, timjan och svartpeppar. Så se till att krydda soppan med minst en av dessa kryddor.

4 portioner
Ingredienser:
250 g broccoli
1/2 purjolök eller 1 gul lök
1,5 dl havregryn
2 st selleristjälkar (kan uteslutas)
Olja till stekning
Ca 6-8 dl vatten
2 dl havredryck
1 tsk gurkmeja
1 tsk kummin
1 tsk timjan
2 msk allkrydda/buljong
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Hacka lök, broccoli och sellerin. Fräs löken till det ändrar färg. Tillsätt grönsakerna och stek på medel värme en stund. Krydda med gurkmeja, kummin och allkrydda. Häll över vatten, ha inte i för mycket för att soppan inte ska bli vattnig. Låt det puttra under lock i ca 20 min eller tills grönsakerna har mjuknat. Mixa sedan soppan med en stavmixer för en slät soppa. Häll i havredryck och låt det småputtra i 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar.