Avokadosallad med keso och valnötter

Den här salladen är en enkel och fräsch sallad med kombination av avokado och keso som höjer smaken och väcker smaklökarna. Avokado och keso är kalla i sitt temperament därför ska det kombineras med varma råvaror såsom valnötter, olivolja, mynta och honung för att neutralisera temperamenten i salladen. Honung är en muslih som neutraliserar avokado medan valnötter är muslih till keso.


Ingredienser:
100 g sallad av valfri sort
1 st avokado
1/2 dl keso
1/2 dl valnötter

Sås:
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk torkad mynta

1 tsk honung
Havssalt

Så här gör du:

Skala och dela avokado i små bitar. Blanda alla ingredienserna. I salladen användes frisé, rosé och mâche men man kan blanda som man vill.

Sås: blanda alla ingredienserna till såsen och häll över salladen. Smaka av med salt.