Mizaj
Varm och fuktig
Du behöver
- 2 stora tomater
- 1 msk sesamolja
- 1 stor lök
- salt, peppar, gurkmeja, ingefära, curry, kummin
- 3 koppar pintobönor
- 6 stora svampar
- 1 dl vatten
Gör så här
- Bönorna måste blötläggas en dag innan
- Skär upp svamp i små bitar.
- Lägg vatten och tomaterna i en mixer och mixa till en slät tomatpuré
- Fräs lök med sesamolja och lite gurkmeja och sedan lägg curry och kummin.
- Häll i tomatblandningen tillsammans med peppar och ingefära och låt det puttra tills det tjocknar.
- Lägg pintobönorna och låt det tillagas på låg värme. Svampen
- Fräs svamparna i 1msk sesamolja och strax innan det är färdiglagat, blandas in tillsammans med salt.
Tips
– Denna rätt rekommenderas för dem som har mycket soda i kroppen
– Rekommenderas att äta den under vintern