Ägg och potatissallad

Den här är en mycket enkel men så god sallad! Det är bara att slänga ihop potatis och kokt ägg med varma kryddor och örter. Ibland är det skönt att laga något som inte tar så lång tid, är enkelt och gott.

Potatis är kall och fuktig i mizaj men kokt potatis har en neutral mizaj och friterad potatis har varm och torr mizaj. Dess muslih är varma kryddor. Ägg är varken kall eller varm då äggulan är varm och äggvitan är kall. Dess muslih är bland annat lök, timjan, peppar och salt. I det här receptet har jag använt mig av muslih till både potatis och ägg.

1 portion
Ingredienser:
1 röd lök
2 kokta potatisar
2 kokta ekologiska ägg
3 msk hackade persilja
1 tsk torkade oregano
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
20 g ruccola eller valfri bladsallad
Svartpeppar och havssalt
Olja till stekning

Gör så här:
Börja med att dela kokt potatisar och kokta ägg i mindre bitar. Skala och skär löken i små bitar. Stek löken på lågvärme tills den byter färg. Tillsätt potatisen och stek en liten stund. Krydda med gurkmeja, curry och örter. Stek under omrörning tills örterna ändrar färg. Lägg upp allt på ett fat och lägg upp äggen överst. Salta och peppra. Lägg salladsbladen runt om.  Börja och avsluta maten med lite havssalt.