Hallongrottor är spröda goda småkakor fyllda med hallonsylt eller valfri sylt. Dessa kakor är väldigt lättbakade med få ingredienser. De är omtyckta av stora som små. För att få till det mer hälsosamt så byt ut vitt socker mot rörsocker, råsocker eller brunt socker.
Ingredienser: ca 20 st
Degen:
200 g rumsvarmt smör
5 dl vetemjöl
1 dl råsocker/rörsocker
1 tsk havssalt
Fyllning:
1 dl ekologisk hallonsylt
Så här gör du:
Börja med att ta ut smöret för att bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna till en deg. Dela därefter degen i 20 små bollar och lägg dem på ett bakplåtspapper.
Tryck gropar i bollarna med pekfingret och fyll groparna med hallonsylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna innan servering. Bismillah!