Vårtider

Våren är en vacker årstid som har balanserad natur och passar unga och barns mizaj mer. Men det är också vanligt att många drabbas av diverse åkommor och sjukdomar.

Det beror på att varje sjukdom som har sina ämnen i blodet och som under vinterhalvåret ”legat på is” brukar i takt med den milda värmen bli aktiv och träda fram på våren.

Personer med varm och våt mizaj och delvis även de med varm och torr mizaj brukar på våren få utslag, sår, klåda och svullnad i hals, ögonvärk, näsblödningar, huvudvärk, blödningar från lungor, blodig diarré, feber med rinnande näsa och blod som kommer med hosta. Allmänt brukar barn drabbas av dessa mer då de brukar ha varmare och våtare natur. Även balgham (slem) aktiveras extra hos personer med kall och våt mizaj och därför kan infarkter, förlamning och ledsmärtor förekomma mer då.

Därför är det mycket rekommenderat med hijama (blodtappning) under denna årstid för att hjälpa kroppen att göra sig av med dessa avfallsämnen och förebygga för sjukdomar att framträda.