Tonfisksallad med dill

För den som tycker om tonfisk kommer den här salladen att bli en favorit. I grundreceptet är kokt ägg en huvudingrediens och oftast har vi sett kombinationen av ägg och fisk. Inom islamisk hälsa avråds man konsumtion av ägg och fisk tillsammans då det leder till bland annat infektioner, reumatism, hemorrojder, finnar och tandvärk. Vissa livsmedel bildar toxiner som öppnar upp vägen för bakterier när de konsumeras tillsammans. I vissa fall absorberas inte dessa livsmedel av kroppen och ackumuleras i blodet vilket leder till soda. Därför är det viktigt att undvika dessa kombinationer som kan vara skadliga. En frisk kropp hjälper själen att må bra.

Fiskens natur är kall och fuktig och tillsammans med andra kalla ingredienser kan det orsaka problem för kroppen. Dill är varm i naturen och en muslih till fisk. Kombinationen av fisk och dill ger dessutom en uppfriskande smak.

2 portioner
Ingredienser:
100 g tonfisk i olja
½ rödlök
50 g frysta haricots verts
50 g mâche
½ dl couscous
10 g färsk dill
Oliver
Olivolja
Havssalt och svartpeppar

Gör så här:
Koka haricots verts eller stek i olivolja. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Koka couscous enligt instruktionerna på förpackningen. Skala och skiva löken. Varva alla ingredienser på en tallrik. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.