Stenar och deras egenskaper

Stenar har också speciella egenskaper som hjälper med olika saker. Därför är det viktigt att se vilken sten som passar en när man ska välja en ring. Alla stenar passar inte alla.

Några exempel på stenar :

– Bärnsten: antiallergisk, bra mot eksem och andra hudproblem

– Kristall sten: nyttig för hjärtat, lymfkörtlar, ökar blodcirkulationen och stärker ögon och lungor.

– Firooze (en sten med turkos färg): nyttig för lever, körtlar och stärker ögonen

– Korall: bra mot sjukdomar som orsakas av blodsbrist och för kvinnor

-Aqiq (en sten där vanligaste färgen är rödbrun i olika nyanser): är bra för inre balans, ökad koncentration, får bort negativa krafter, förenklar talandet, stärker lungor, magsäck, lever, hjärna och matsmältningssystem. Den hjälper till att bota sjukdomar och åkommor så som epilepsi, huvudvärk, muskelspänningar, ryggvärk och minskar förblödning. Den är även bra mot besvär i njurar, tarmar och prostata. Aqiq är också bra för att uppnå balans i själ och minska på sorg. Ger välsignelse och ökar inkomst och förenklar saker och ting och skyddar människan från olyckor.

Vi har i riwayat mycket rekommenderat om just Aqiq för det sägs att det är det första berget / sten som underkastade sig Gud. Den bästa sorten av Aqiq är Aqiq yamani från Jemen.

Ringfingret och lillfingret på höger hand är mest rekommenderade för ringar. De andra fingrarna är inte bra att ha ring på enligt riwayat.