Dag 19 – Selleri- och lammköttgryta

Detta är ett recept är bra för alla, oavsett natur. Perfekt framförallt för en kall årstid men funkar även året runt för alla med kall natur. Denna rätt ger dig gott humör när du inte ens orkar skratta eller till och med le. Sellerigryta med lammkött ökar kärleken inombords och ger mer glädje, vilket gör att fler änglar besöker hemmet.

Ingredienser: 4-6 portioner 

500-600 g lammkött, helst framdel
500 g hackad persilja eller mynta
1 ½  st selleri
4 st gul lök
1 dl färsk citronsaft
1 syltsked malen saffran
Havssalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
2 tsk malen torkad lime
4 glas kokt vatten
Olivolja

Tillagning:

Börja med att hacka lök, grönsaker och skär köttet i små bitar. Fräs löken i olivolja i en kastrull tills det får färg. Lägg köttbitarna i kastrullen och krydda med valfria kryddor, gärna gurkmeja, svartpeppar och curry. Häll i 4 glas kokt vatten. Låt det stå och koka en stund.

Fräs ungefär halva sellerin i olivolja i en separat kastrull och tillsätt hälften av sellerin i köttblandningen. Tillsätt havssalt, citronsaft och saffran. Det går lika bra att salta grytan mot slutet. Låt det sjuda på låg värme för att få med all smak. Tillsätta den hakade persiljan eller myntan och resterande selleri. Låt grytan tillagas under låg värme i ca 1-2 timmar.

Servera maten med saffransris eller bulgur och börja måltiden med Guds Namn.