Effektiv hjälp mot pollenallergi

Brännässla (gazane) är en växt med många nyttor och kan användas bl.a. som örtte och är då mycket effektiv mot säsongallergi.

Gör så här:

Brygg brännässla som vilken annan örtte som helst. Börja först med att koka vattnet. Sedan häll i brännässla blad – finns torkad att köpa eller färsk att plocka – i det kokta vattnet och låt det bryggas i 20 minuter. Drick upp till 3 ggr av denna örtte per dag under hela allergisäsongen.

Observera att örtteer ska kokas och därför ska de inte läggas på direkt värme. Istället ska de bryggas genom att hälla råvaran i det kokta vattnet och låta det bryggas antingen med hjälp av det kokta vattnets egen värme eller genom att ha tekannan på indirekt värme. Det bästa är att ha tekannan på en annan kanna med vatten i vilken har direktvärme under sig. På så sätt bryggs örtteet i den övre kannan med hjälp av ångan från det kokande vattnet i den undre kannan.

Brännässla örtte har visat sig vara väldigt effektivt för de flesta som har provat den då de allergiska symptomen har försvunnit eller minskat rejält och mediciner med biverkningar som t.ex. dåsighet sluppits.

För bästa effekt kan denna örtte börja användas redan ett par veckor innan pollensäsongen sätter igång och fortsätta drickas dagligen tills allergisäsongen är över.