Äppelvinäger

Äppelvinäger – antibakteriell, antisvamp, antiinfektion

Äppelvinäger bildas genom att äpple får jäsa. I tusentals år har äppelvinäger används för att bota olika sjukdomar.
Några av användningsområdena och nyttorna av äppelvinäger:
– Hjälper i att minska vikten
– Förbättrar matsmältning
– Bra för munhygien och tandköttsjukdomar, vitare tänder – Blanda 1-2 matskedar äppelvinäger i ett stort glas vatten och gurgla då och då, inte varje dag. Borsta tänderna efteråt som vanligt. Använd inte heller äppelvinäger direkt utan att spä ut för att för den är syrlig och kan skada tandemaljen.
– Få bort hicka – drick en tesked äppelvinäger vid hicka
– Magsäcken bakterieproblem – vid ett BAKTERIELLT problem kan en klunk äppelvinäger vara till hjälp med sin antibiotiska effekt
– Få bort trötthet efter träning – blanda 1-2 matskedar äppelvinäger med ett glas vatten eller annan kall dricka och drick för att se effekten
– Minska halsont – blanda en fjärdedels kopp äppelvinäger med lika mycket vatten och gurgla en gång i timmen. Detta hjälper mot infektioner som finns i halsen då mikrober har svårt att överleva i en syrlig miljö.
– Bästa fotbad för alla problem med fötterna är äppelvinäger-fotbad. Det hjälper mot trötthet i fötterna, hudförhårdnader, infektioner och fotsvamp. Ha varm vatten med uthållbar tempratur och häll på fötterna i en balja till det täcker fötterna, häll ett glas äppelvinäger i badet och låt fötterna vila där i 15 minuter.
– Hjälp mot säsongallergi – 2 matskedar äppelvinäger i ett glas vatten och drick dagligen 1-2 gånger.
– Mot mjäll – i duschen efter schampo och innan konditioner, häll lite äppelvinäger på hårbotten och vänta i 2 minuter. Tvätta sedan med vatten.
– Få bort dåliga dofter i hemmet och i skorna. Blanda i en sprayflaska lika mäng vatten som äppelvinäger.