Dag 28 – Ugnsbakad fylld zucchini

Zucchini är av varm natur och fyllningen i denna rätt präglar vidare vilken natur rätten i sig kan tänkas ha. Man kan nämligen välja att fylla zucchini med helt vegetarisk fyllning, sås eller köttfyllning.

Nedanstående recept består av lammfärsfyllning. Rätten är godast när en serveras med bulgur och som tillbehör kan man ha exempelvis yoghurt med mynta.

Ingredienser: 6 portioner

3 st Zucchini
Havssalt och peppar
500 g lammfärs
0,5 tesked sju kryddor
Havssalt
Peppar
Olivolja

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Välj valfri fyllning, i detta recept stekt lammfärsfyllning enligt egen sma
    ksättning.
  3. Gröp ur zucchinin och det du gröpt ur behöver inte gå förlorat utan kan blandas ner i köttfärs/vegblandningen
  4. Låt zucchinin stå i ugnen (utan fyllning) i cirka 10 minuter så att den förgräddas
  5. Ta ut de och häll över fyllningen
  6. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter till eller till då zucchinin känns mjuk

 

Servera med bulgur. Bismillah!