Dag 30 – Köttfärslimpa

Denna rätt är relativt varm till sin natur. Men beroende på vilka tillbehör man adderar kan man påverka dess natur något. Köttfärslimpa passar fint ihop med bland annat ugnsgratinerade grönsaker, ris eller bulgur. Här har den tillagats med en god sås, sparris och kokt potatis.

Ingredienser: 8 portioner

1 Lök
1 kg lammfärs
2 dl mjölk (kan uteslutas)
2 tsk paprikapulver
2 tsk Salt
Peppar
2 ägg
1 dl mjöl
Sparris
Olivolja
10 potatisar

Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att riva löken. Blanda ägg, mjölk och mjöl i en bunke till det blir en slät konsistens av det hela. Riv löken och lägg ner det i bunken tillsammans med köttfärsen, salt och peppar. Blanda till du får en jämn smet.

Placera den sedan i en ugnsform och forma den enligt bilden och gör den så slät och fin som möjligt för att inte färsen ska spricka upp i ugnen.

Den ska stå ugnen mellan 35-40 minuter.

Under tiden kan du passa på att steka sparrisen i en stekpanna med upphettad olivolja. Stek till sparrisen mjuknat något, dock inte för mycket. Krydda lätt med havssalt och ställ åt sidan.

Bismillah!