Rågsoppa

Mizaj

Balanserad

Effekt

– Den gör magen mjuk

– motverkar blodfett

-Den är bra för levern

Du behöver 

  • 1 kopp Rågkorn
  •  Sesamolja efter egen smak
  • 2 koppar valnötter
  •  1 hackad lök
  •  2 msk vetekorn
  •  1 tsk Gurkmeja
  • 1 kopp olika sorters bönor efter egen smak
  • 1/2 kopp linser eller bondbönor
  • 1/2 kopp Mungböna
  • Salt, curry, peppar eller andra kryddor efter egen smak

Gör så här

  1. Blötlägg alla torra bönsorter över natten.
  2. Sila bort vattnet från bönorna
  3. Koka bönorna i vatten och krydda med gurkmeja.
  4. Tillsätt sedan gröna bönor, linser, råg och vetekorn med ytterligare vatten.
  5. Krydda sedan med salt och andra kryddor efter egen smak.
  6. Fritera lök separat med salt, gurkmeja och mald kummin.
  7. Ta valnötterna och mal ner de till pulver.
  8. Blanda den med löken och tillsätt ytterligare olja och kryddor.
  9. När det är färdigt häll över lökblandningen till soppan.
  10. Sänk värmen och låt sjuda. Försök smaka av och komplettera med kryddor efter egen smak.