Palsternackssoppa

Du behöver

  • 3 st palsternacka
  •  2 st potatis
  • 1 Lök
  • 1 dl grädde
  •  Garam Masala
  •  Grönsaks buljong
  •  Salt
  •  Peppar
  • 3 glas vatten

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och potatisen, skär sedan i 1 cm stora kuber
  2. Tvätta löken i salt och vatten för att stabilisera med torr natur
  3. Sedan häll sesamolja i en stor kastrull. Stek potatis, palsternacka och lök på låg värme tills den blir genomskinlig
  4. Häll på vatten och tillsätt buljong, salt och peppar. Låt koka 15 minuter. Ta sedan bort kastrullen från värmen, gör soppan slätt med hjälp av mixer och tillsätt grädden.
  5. Låt koka ytterligare i några minuter
  6. Lägg i en skål och toppa med lök