Mizaj
En rätt som lätt kan balanseras beroende på ens natur om man varierar grönsakerna och kryddorna i samt olika mängd, exemplet nedan lutar mer åt varm-torra hållet. Nästan godare att äta dagen efter när ingredienserna gift sig ordentligt.
Du behöver
- Purjolök
- Potatis
- Morot
- Köttfärs (eller skippa köttet helt för en vegetarisk variant)
- Vitlök
- Ingefära
- Chili
- Lagerblad
- Hela svartpepparkorn
- 1-2 buljong
Gör så här:
- Förbered rotfrukterna och grönsakerna som ska användas (skala, skölj, hacka i önskad storlek)
- Fräs köttfärsen i en stor kastrull tills den fått färg.
- I med potatisen så den fräser med köttet.
- Någon minut senare i med morötter, vitlök, chili, ingefära.
- Slutligen i med purjolöken.
- Häll sedan över buljongen så soppan börjar koka och i med alla kryddor.
- Låt koka i ca 30 min (beroende på hur mjuka man vill att grönsakerna ska bli)