Grönsakssoppa

Mizaj

En rätt som lätt kan balanseras beroende på ens natur om man varierar grönsakerna och kryddorna i samt olika mängd, exemplet nedan lutar mer åt varm-torra hållet. Nästan godare att äta dagen efter när ingredienserna gift sig ordentligt.

Du  behöver

  • Purjolök
  • Potatis
  • Morot
  • Köttfärs (eller skippa köttet helt för en vegetarisk variant)
  • Vitlök
  • Ingefära
  • Chili
  • Lagerblad
  • Hela svartpepparkorn
  • 1-2 buljong

Gör så här:

  1. Förbered rotfrukterna och grönsakerna som ska användas (skala, skölj, hacka i önskad storlek)
  2.  Fräs köttfärsen i en stor kastrull tills den fått färg.
  3.  I med potatisen så den fräser med köttet.
  4.  Någon minut senare i med morötter, vitlök, chili, ingefära.
  5.  Slutligen i med purjolöken.
  6.  Häll sedan över buljongen så soppan börjar koka och i med alla kryddor.
  7.  Låt koka i ca 30 min (beroende på hur mjuka man vill att grönsakerna ska bli)