Chana Masala

Mizaj

Alla ingredienser är varma och torra medan såsen(tomat och creme fraiche/vatten) är kall och fuktig. I och med att det är mycket ingredienser med väldigt lite vätska resulterar grytan i att bli varm. Detta äts med ris (kall) som balanserar rätten.

Du behöver

  • sesamolja
  • 1 liten lök
  • 1 msk hela kumminfrön
  • 1-2 tomater
  • 1 msk curry
  • 2 msk garam masala
  • havssalt
  • ½ spiskummin
  • 1 liten finhackad grön chili
  • 2 dl *färdigkokta kikärtor
  • 1 msk creme fraiche (eller vatten)
  • Ris

Gör så här:
1. Tärna tomaterna och mosa med en mixer.
2. Finhacka löken. Värm upp oljan i en kastrull och häll i kumminfröna. Rör om i ca 20 sekunder och tillsätt sedan löken. Stek tills löken mjuknar.
3. Finhacka chilin och tillsätt den till löken. Häll även över de mixade tomaterna, kryddorna och salt.
4. Låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknar.
5. Tillsätt kikärtorna och crème fraiche alternativt vatten om en rinnigare sås önskas. Låt sedan puttra i ytterligare 5 minuter.
6. Servera med ris.